Nymålat

Nehe blev inte så mycket ledigt i veckan ändå...Ska jobba både imorgon och på fredag!! Men men...klirrar gott i kassan sen:P haha:P

Malte`s rum är färdigmålat och lampan är uppskruvad!! Blev jätte mysigt där inne!! Till helgen ska det bli storstädning så vi kan montera ihop möblerna vi köppt och möblera:P Vet inte riktigt hur vi ska ha det änn, svårt att se, lättare att bara flytta runt när allt finns på plats:P

Nä nu ska jag sova...morgonpasset imorgon ju:P

Älskar min Dennis så, tänk att vi kan skapa något så fint som en liten bebis. En liten Malte

Baby blått

Igår målade min underbara Dennis lilla Maltes rum, en super fins ljus blå färg! Det kommer bli toppen fint när allt är klart! Sista lagret ska målas idag...Sen kommer bilder:D

Idag ska jag jobba 12-21...tråkigt!! Men sen är jag ledig resten av vecka förhoppningsvis!! Imorgon är det fika i stan med Paulina och henns lilla Julia som är så super duper söt!! Ska bli mysigt!!

ÄR SÅ LYCKLIG!!!

Att handla

Finns en del skaker som ska införskaffas innan Malte kommer!! En hel del har vi dock redan hunnit med! Känns skönt!!

Vagn:
(X) Filt
(X) Vagn
(X) Åkpåse
( ) Plastad frotté
( ) Vagnleksak/Mobil
( ) Reflex
(X) Skötväska

Bil:
(X) Bilstol

Sova gott:
(X) Spjälsäng/Vagga
() Spjälskydd
(X) Madrass
( ) Täcke
( ) Kudde
( ) Lakan
( ) Plastad frotté
( ) Påslakanset
( ) Leksaksmobil/speldosa
(X) Gosedjur

Sköta om:
(X) Skötbord
( ) Skötbädd/skötskydd
( ) Våtservetter
( ) Tvättlappar
( ) Blöjor
( ) Blöjhink

Äta mat:
( ) Bröstpump
( ) Amnings BH
(x) Nappflaska
( ) Flaskborste
( ) Modersmjölksersättning
(X) Amnings kupor 
( ) Haklappar
(X) Dreggelhaklappar

Bada:
(X) Badbalja
(X) Tvättlappar av frotté
( ) babyolja
( ) badhandduk med huva

Kläder stlk 50/52
(X) Body
(X) Dress
(X) Mjukisbyxor
(X) Mössa
(X) Strumpor
(X) Pyjamas

Kläder stlk 56:
(X) Bodys
(X) Strumpor
(X) Pyjamasar
( ) VelourByxor
(X) Mössor
(X) Overall-tunn
( ) Overall-tjock
(X) Tossor

Mini-Apotek:
( ) Kräm mot röd bebisrumpa
( ) Näsdroppar för spädbarn
( ) Panodil, stolpiller för spädbarn
( ) Febertermometer
( ) Kräm mot torr hud
( ) Idomin
( ) Barnolja
( ) Xylocain

Övrigt:
(X) Filtar
( ) Amningskudde
( ) Bärsele
(X) Babysitter
(X) Snuttefilt
(X) Nalle/gosedjur
(X) Nappar
( ) Napphållare
( ) Fårskinnspläd
(X) Förvaringsmöbel till bebiskläder
(X) Babygym

En helt del kvar att köpa!!! Men har ju lång tid på oss!!

Ultraljud

Fredagen den 20  Augusti kl 8.20  var det bokat tid till oss på ultraljudsavdelningen i Lund! Något som Dennis och jag så länge hade längtat efter!!!!! Vi skulle äntligen få se vårt mirakel! Dagarna innan går inte att beskriva hur nervös och förväntansfull jag var!!

När vi sitter i bilen på väg in till lund kommer vi tänka på att om man vill ha bilder måste man ju betala för det, och frågan va ju då om dom tog kort eller enbart kontanter eftersom varken jag eller Dennis hade kontanter på oss!! När vi väl kommer upp på avdelningen står et stora skyltar att dom INTE tar kort! När det va 5 minuter kvar till vi skulle in bestämde sig dennis för att gå iväg och fråga var man kunde ta ut pengar...helt plötsligt va Dennis bara borta...där satt jag jätte nervös för att han inte skulle hinna i tid till undersökningen. Prick 8.20 kommer Dennis in anfådd och svettig!! Och jag bara skrattar haha...var har du varit??? Det visar sig att kan sprungit genom hela sjukhusområdet in på presbyrån, tagit ut pengar och sen sprungit till avdelningen igen...haha...han är helt tokig!!!

När vi väl kommer in i rummet och maskinen bara stod där framför mig blev jag bara så lycklig!! Barnmorskan va så super söt och snäll!! Maskinen startas och vi får äntligen se vårt underbara sötaste mirakel!!!
Undersökningen går jätte bra, allt var precis som det skulle vara!!! 252 gram vägde vår underbara!!! Alla mått och proportioner va så fina enligt barnmorskan. När vi sedan skulle försöka se könet ligger armen och handen framför, men med bara några justeringar visas det en liten POJKE!!!  Vår underbara lilla POJKE!!

Datumet stämde precis med våra tidigare uträkningar, den 12 Januari 2011

Första dagen kändes det så konstig att säga han, eftersom man så länge sagt den, det, bebisen eller liknande! Men nu känns det så underbart, vår lilla prins!!!

Vår fin pojke som ska heta Malte!!

 


Jobb jobb

Nu vill jag bara hem!!!!!!!!!!!!!! Orkar inte jobba mer!!!!!! Är ledig imorgon som tur är!!!!!!!!
Min anställning blev förlängd idag...året ut...:D

Teutonia spirit S3

Oj oj oj  vad det händer mycket just nu!!! Jobb jobb och åter jobb, tråkigt!! Finns så mycket annat som man vill göra ju:P

Det har hänt mycket sen jag skrev sist!
Vi har varit på ultraljud, vi har köpt barnvagn och vi har börgat med barnrummet här hemma!!
Och magen har nog blivit lite större:P:P

Dagen innan vi skulle på ultraljud alltså den 19 augusti bestämde vi oss för att vi skulle beställa vagn, vi hade fått höra att det var mellan 12-14 veckors beställningstid så om vi skulle få vagnen i tid va vi tvungna att bestämma oss nu!!!

Jag och dennis va helt insnöade på att vi skulle ha en Brio Go eller en Emmaljunga...men så blev det inte. Efter två timmar med en toppen säljare hittar vi vår underbara vagn!! En teutonia spirit S3, en trehjuling.
För oss var det ju viktigt att vi kunde köra hemma hos blivande Farmor och farfar ute i skogen samt att den skulle funga i city miljö med! Detta klarar vår vagn utmärkt! Färgen blev beige så det skulle passa till båda könen!

Väntetiden var som vi befarade 14 veckor! Så vagnen ska vara klar till den 1 December, vilket är perfekt i tid! Då hinner vi få hem vagnen i lugn och ro innan bebisen kommer!

Kalaset slutade på ca. 10.000:-
men då fick vi massa saker till!!

Vagn (med sitt och ligg del)
Åkpåse
Täcke
Kudde
Adaptor till bilbarnstol
Skötväska
Regnskydd

pluss en hotellövernattning för två som ingick i priset!

Mer info om vagnen kommer sen...måste sticka iväg till jobb!! Jobbar 15.30-22.15 Ikväll:P


vecka 20

Vecka 20

Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.


Fostret:
Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.


16 Augusti

Idag är det bara 4 dagar tills ultraljud....

Undra vad det kan vara som gömmer sig där inne?? Hoppas allt är som det ska vara!!!!Magen i vecka 19Hemma igen

Nu är vi hemma igen...efter två underbara veckor på Mallorca!!!!
Vädert har varit toppen lite regn någon dag, men gör inte så mycket när man är där i två veckor...

Mycket har hunnit hända...bebisen har börjat sparka och magen har blvit rundare:P
På fredag ska vi på ultraljud...är så spännande och så super nyfiken på den lilla!!!

Ska försöka uppdatera med lite bilder....Vecka 19

Vecka 19

Kroppen:
Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

Träningstips

Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.


Vecka 18

Vecka 18

Kroppen:
Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.


Vecka 17

Vecka 17

Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.


RSS 2.0