Profylaxkurs dag 1

Idag ringde klockan tidigare än vanligt för mig:P Vi skulle ha ätit en bra frukost för att vara laddade inför profylaxkursen som börgade kl. 10.00 Både Dennis och jag konstaterade när vi vaknade att det nog var tid för oss att byta till vinterdäck! Minusgrader och helt vitt var det ute, fint men sååååå sååå kallt!!! Väl inte hos rund & sund får vi träffa vår *lärare* Kerstin Faxe som jag haft tidigare i vattengympan, som är super duktig och lätt att lyssna på! Vi börgar lite lätt med att presentera oss själv och när vi väntar barn:D Efter det gick hon in mer på förlossningens alla delar. Latent fas, Aktiv fas och krystningsfasen. Kändes jätte skönt att verkligen få allt beskrivet i detalj även om varje förlossning inte är den andra lik...

Profylaxandningen var verkligen SUPER bra!!! Fick lära oss att slappna av och andas med djupandning, Dennis fick knipa mig i låret och i armen för att simulera en värk vilket gjorde jätte ONT!!! haha...självklart gör värken ännu mer ont men detta var en bit på vägen. Jag kände verkligen när han knep mig att om man var avlappnad gjode det inte alls så ont som om man var spänd och fokuserade på smärtan! Hoppas det funkar lika bra sen när värkarna startar...Dennis fick även lära sig att massara mig i takt med andningen och fick lite tips och trix på vad han kan göra för att hjälpa mig om jag tappa fokus!

Imorgon ska vi gå igenom lite mer andningstekniker, som man ska använda när värkarna intensifieras samt få titta på lite bilder från en förlossning!!

Är så glad att vi valde att gå denna kursen, både jag och Dennis känner oss tusen gånger mer förbereda nu!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0