Profylaxkurs dag 2

Dag två på kursen var även den super bra!! Vi gick igenom lite olika förlossningsställningar och att man ska tänka på att byta ställning för att underlätta för barnet, men dock inte för ofta. Ca. varje eller varannan timme är det byte:P Pratade även lite om de förväntningarna vi hade på barnmorskan, på oss själva och på vår partner!!

Vi gick även igenom de sista andningsteknikerna, kortandning och krystandning. Dennis knep mig i armen och jag skulle försöka fokusera på att slappna av och använda mig av de olika andningsteknikerna. Djupandningen tycker jag är den enklaste, det känns mer naturligt. Men både mellanandningen och kortandningen fungerar bättre när man har smärta!! Nu hoppas jag bara att vi kan använda oss av detta vid förlossningen, det är ju något vi måste träna på för att det ska sitta där.

Vi fick även en el tips på lite olika massage-tekniker som vi kan använda oss av, eller som Dennis kan änvända sig av haha...NU LÄNGTAR VI BÅDA TVÅ på den underbara dagen då vår lilla bebis kommer till världen!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0